(502) İNGİLİZCE 8 ÇIKMIŞ SINAV SORULARI 2020 YILI 1. DÖNEM

admin
Şubat 12, 2024
69 views
(502) İNGİLİZCE 8 ÇIKMIŞ SINAV SORULARI 2020 YILI 1. DÖNEM

1. Carla : What do you think about smartphones?
Julia : I think they make our communication easier – – – – faster

A) but
B) though
C) yet
D) and

2. Sam : Can you lend me your car?
Eve : – – – -. Please bring it back in the afternoon.

A) Excuse me
B) Yes, sure
C) You are right
D) I am really sorry

3. Thomas : – – – – you mind working late tonight?
Eric : No problem.

A) Can
B) Will
C) Must
D) Would

4. “- – – -” means far away from towns and cities.

A) Rural
B) Street
C) Worldwide
D) Environment

5. Carl : I`ve forgotten my wallet.
Hudson : – – – -. I will lend you some money if you like.

A) Thanks
B) Don’t worry
C) I can’t help you
D) You are welcome

6. When Regan arrived at the airport, he realized he – – – – his passport at home.

A) forgets
B) will forget
C) had forgotten
D) has forgotten

7. – – – – we were trying to cross the street, a car hit one of my friends.

A) If
B) But
C) Yet
D) As

8. It was a well-paid job – – – – Rose accepted the job when they called.

A) so
B) but
C) although
D) because

9. The pilot made a/an – – – – telling us to prepare for landing.

A) disaster
B) application
C) difficulty
D) announcement

They are – – – -.

A) pollutants
B) wind tribunes
C) volcanic eruptions
D) greenhouse gases

11. In order to reduce the risk of climate change, we should – – – -.

A) consume more electricity
B) cut down trees
C) use renewable energy
D) use our own cars instead of public transport

12. Rose : I think we should continue using oil and coal for energy.
Isabel : – – – -. They destroy the environment.

A) I disagree with you
B) You look worried
C) You may be right
D) That’s true

13. – – – – energy is clean energy provided by the sun.

A) Wave
B) Wind
C) Solar
D) Geothermal

14. Steve : Do you spend a lot of time on the Internet?
Daisy : No, – – – -.

A) I have a smartphone
B) only 1 or 2 hours a day
C) it’s a technological device
D) I never share my password

15. A “- – – -” is a written paper that contains official information about something.

A) blog
B) banner
C) browser
D) document

16. – – – – dragonflies have six legs, they cannot walk.

A) As a result
B) Because
C) Therefore
D) Although

17. Kevin : You are late. You were supposed to be here at 9 a.m.
Jack : – – – -. The bus arrived too late.

A) That’s so kind of you.
B) Please accept my apology
C) Let’s wait and see
D) That’s a great idea

18. Luis wishes he – – – – Rose`s phone number. He would telephone and invite her to the concert.

A) knew
B) won’t know
C) knows
D) didn’t know

19. “- – – -” means being polite and respectful towards others.

A) Gender gap
B) Non-profit organisation
C) Good manners
D) Racial discrimination

20. Brian : Would you like to go to the cinema with us tonight?
Ana : – – – – but I have to work tonight.

A) I wish I could come
B) You should have waited for me
C) She shouldn’t have said that
D) We wish we didn’t forget the tickets

(502) İNGİLİZCE 8 CEVAP ANAHTARLARI

1. D 2. B 3. D 4. A 5. B 6. C 7. D 8. A 9. D 10. B 11. C 12. A 13. C 14. B 15. D 16. D 17. B 18. A 19. C 20. A

Açık Lise 2. Dönem Sınav Tarihi
16 Mart 2024 - 17 Mart 2024
SPONSOR