1. Rusların Türkistan’da yaptıkları katliamlara tepki olarak başlayan, Türkistan’ın bağımsızlık mücadelesine verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?
2. Tarihe Kara Perşembe olarak geçen olay aşağıdakilerden hangisidir?
3. Petrol kaynaklarının zenginliği nedeniyle büyük devletler için rekabet alanı haline gelen bölge aşağıdakilerden hangisidir?
4. Aşağıdakilerden hangisi Avrupa’da iki dünya savaşı arası dönemde güçlenen ideolojilerden birisi değildir?
5. Batılı ülkelerin 1. Dünya Savaşı’ndan sonra Osmanlı hâkimiyetinden çıkan Ortadoğu’daki halkları idare etmek için uyguladıkları sistem aşağıdakilerden hangisidir?
6. Aşağıdakilerden hangisi Japonya’yı Asya’nın en büyük gücü haline getiren birçok teknolojik, ekonomik ve sosyal gelişmenin yaşandığı dönemdir?
7. ABD’nin Avrupalı devletleri Amerika’dan uzak tutmak amacıyla uyguladığı “yalnızlık politikası”, aşağıdakilerden hangisi ile belirlenmiştir?
8. Almanya’da 1933’te iktidara gelen Nazi Partisi’nin “yayılmacı” dış politikasına verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?
9. Aşağıdakilerden hangisi II.Dünya Savaşı’nın nedenlerinden biri değildir?
10. Aşağıdakilerden hangisi II. Dünya Savaşı’ndan sonra “Dünya’da barışı ve güvenliği sağlamak” amacıyla kurulmuştur?
11. Aşağıdakilerden hangisi Mihver Devletlerden biri değildir?
12. Aşağıdakilerden hangisi II. Dünya Savaşı’nda Türkiye’nin uyguladığı dış politika ile ilgili değildir?
13. Askerî pilot, uçak imalatçısı ve uçak mühendisidir. İzmir’de imal ettiği bir uçak ile 1925’te başarılı bir uçuş denemesi yaptı. 1932’de Türkiye’nin ilk sivil uçuş okulunu açtı.
Hakkında bilgi verilen kişi aşağıdakilerden hangisidir?
14. II. Dünya Savaşı Dönemi’nde Türkiye’de askerî seferberlik ilan edilmiş ve bir milyon kişilik ordunun masrafları karşılanmaya çalışılmıştır.
Buna göre bütçe içerisinde aşağıdaki giderlerin hangisinde artış olmuştur?
15. Aşağıdakilerden hangisi Doğu Bloku’nda SSCB liderliğinde atılan siyasi ve ekonomik adımlardan biri değildir?
16. II. Dünya Savaşı sonrasında Almanya dört işgal bölgesine ayrılmıştır.
23 Mayıs 1949’da İngiltere, Fransa ve ABD yönetimlerinin kendi işgal bölgelerini birleştirerek kurdukları bağımsız devlet aşağıdakilerden hangisidir?
17. Aşağıdakilerden hangisi Türk Millî Mücadelesi’nden etkilenerek sömürgeci devletlere karşı bağımsızlık mücadelesi veren ülkelerden biri değildir?
18. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’nin NATO’ya girmesinin gerekçelerinden biri değildir?
19. Aşağıdakilerden hangisi Soğuk Savaş Dönemi’nde yaşanan ekonomik gelişmelerle ilgili değildir?
20. 1961 yılında Eskişehir Devlet Demir Yolları Fabrikaları’nda Türk mühendisler ve işçiler tarafından üretilen, Türkiye’nin ilk yerli otomobiline verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?
Açık Lise Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 1 – 2019 Yılı 2. Dönem dersi, günümüz dünyasını şekillendiren önemli olayları ve süreçleri anlamanız için size temel bir çerçeve sunar. Geçmiş yıllarda yapılan sınav sorularını çözmek, hem konuları pekiştirmek hem de sınav atmosferine alışmak için oldukça faydalı olacaktır. Özellikle 2019 yılı 2. dönem Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 1 sınav soruları, hem sınavın yapısını hem de hangi konulara daha çok ağırlık verildiğini göstermesi açısından öğrencilere yol gösterecektir.
2019 yılı 2. dönem Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 1 sınav sorularını çözerek, eksiklerinizi belirleyebilir ve konu tekrarı yapabilirsiniz. Bu sayede sınavda karşılaşabileceğiniz soru tiplerine daha hazırlıklı olursunuz. Ayrıca, zaman yönetimi becerilerinizi geliştirmek için de çıkmış soruları çözmek önemlidir.
Çıkmış Soruları Çözerken Nelere Dikkat Edilmeli?
“Açık Lise Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 1 – 2019 Yılı 2. Dönem”, “açık lise çağdaş türk ve dünya tarihi 1 deneme sınavı”, “çağdaş türk ve dünya tarihi 1 sınav soruları ve cevapları”, “aöl çağdaş türk ve dünya tarihi 1 konu anlatımı”, “çağdaş türk ve dünya tarihi 1 nasıl çalışılır”, “aöl çağdaş türk ve dünya tarihi 1 pdf”, “çağdaş türk ve dünya tarihi 1 çıkmış sorular çözümleri”, “aöl çağdaş türk ve dünya tarihi 1 2. dönem”, “açık lise çağdaş türk ve dünya tarihi 1 2. dönem sınavı”, “çağdaş türk ve dünya tarihi 1 sınav konuları”, “çağdaş türk ve dünya tarihi 1 ders notları”, “çağdaş türk ve dünya tarihi 1 kısaca”, “çağdaş türk ve dünya tarihi 1 özet”, “çağdaş türk ve dünya tarihi 1 önemli konular”, “çağdaş türk ve dünya tarihi 1 sanayi devrimi”, “çağdaş türk ve dünya tarihi 1 milliyetçilik”, “çağdaş türk ve dünya tarihi 1 dünya savaşları” gibi anahtar kelimelerle internet üzerinde birçok kaynağa ulaşabilirsiniz.
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 1 dersinde genellikle şu konulara ağırlık verilir:
Bu konulara özel olarak çalışmak, sınavda başarılı olma şansınızı artıracaktır.
Sonuç
Açık Lise Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 1 – 2019 Yılı 2. Dönem sınavında başarılı olmak için düzenli çalışma ve çıkmış soruları çözmek oldukça önemlidir. Özellikle 2019 yılı 2. dönem sınav sorularını çözerek, sınavın yapısı hakkında daha net bir fikir edinebilirsiniz. Unutmayın, tarih sadece ezberlenecek bir konu değil, aynı zamanda anlaşılması gereken bir süreçtir. Bu konulara yoğunlaşarak sınavda daha başarılı olabilirsiniz.