1. Bir devletin veya ulusun başka devlet veya ulusları kendi çıkarları doğrultusunda etkilemesidir. Etkileyen devlet, etkilediği devletin kaynaklarından istifade eder.
Tanımı verilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?
2. İkinci Dünya Savaşı’ndan önce Almanya’da Nazi partisi tarafından uygulanan siyasi ve ekonomik sisteme ne ad verilmiştir?
3. 24 Nisan 1920’de düzenlenen San Remo Konferansı’nda Suriye ve Lübnan, aşağıdaki ülkelerden hangisinin mandasına verilmiştir?
4. ABD’de 1932 yılında başkan seçilen Roosevelt (Rozvelt) tarafından hayata geçirilen ekonomik politikalara ne ad verilmiştir?
5. Kara Hakimiyet Teorisinde aşağıdaki hangi bölge için Heartland (Kalpgah) adı kullanılmıştır?
6. Aşağıdakilerden hangisi iki dünya savaşı arasındaki dönemde sağlık alanında yaşanan gelişmelerden biri değildir?
7. İtalya’nın II. Dünya Savaşı öncesinde izlediği politikaya ne ad verilmiştir?
8. ABD, Rusya ve İngiltere’nin II. Dünya Savaşı’ndan sonra aralarındaki iş birliğini geliştirmek ve dünyanın geleceğini planlamak amacıyla 4-11 Şubat 1945’te düzenledikleri konferans aşağıdakilerden hangisidir?
9. İkinci Dünya Savaşı sırasında Japonya’nın Hiroşima ve Nagazaki şehirlerine atom bombası atan ülke aşağıdakilerden hangisidir?
10. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi aşağıdaki uluslararası teşkilatlardan hangisinin genel kurulunda kabul edilmiştir?
11. Aşağıdakilerden hangisi II. Dünya Savaşı’nın sonuçlarından biri değildir?
12. Aşağıdakilerden hangisinde Birleşmiş Milletler Teşkilatında yer alan Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi doğru olarak verilmiştir?
13. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’de II. Dünya Savaşı yıllarında cumhurbaşkanı olarak görev yapmıştır?
14. Aşağıdakilerden hangisi İngilizleri Hindistan’dan atmak amacıyla direniş gösteren Hint Milli Hareketine liderlik yapmıştır?
15. Osmanlı egemenliğindeki Cezayir, 1830’da aşağıdaki ülkelerden hangisi tarafından işgal edilmiştir?
16. Güney Afrika’nın seçimle iktidara gelen ilk siyahi devlet başkanı aşağıdakilerden hangisidir?
17. Aşağıdakilerden hangisi Afrika devletlerinin bağımsızlıklarını ve egemenliklerini kazanması ve Afrika’da sömürgeciliğe son verilmesi için otuz bir Afrika ülkesinin katılımı ile kurulmuştur?
18. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’nin Kore Savaşı’na katılmasında etkili olan faktörlerden biri değildir?
19. II. Dünya Savaşı’ndan maddi ve manevi kayıpla çıkan Avrupa’da halklar arasında uzlaşmayı sağlamak; kıtada gerginlik ve tartışmanın yerine ortak kurumlar, standartlar ve sözleşmelere dayalı güven ve iş birliği ortamı oluşturmak amacıyla Strasbourg (Sıtrasburg) merkezli olarak kurulmuştur.
Hakkında bilgi verilen uluslararası kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?
20. Amerika ve Batı’nın, Sovyetler Birliği’ni etkisiz hale getirmek ve kendi sınırları içerisinde kalmasını sağlamak amacıyla oluşturdukları politikaya verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?
Açık Lise Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 1 – 2020 Yılı 1. Dönem dersi, günümüz dünyasını şekillendiren önemli olayları ve süreçleri anlamanız için size temel bir çerçeve sunar. Geçmiş yıllarda yapılan sınav sorularını çözmek, hem konuları pekiştirmek hem de sınav atmosferine alışmak için oldukça faydalı olacaktır. Özellikle 2020 yılı 1. dönem Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 1 sınav soruları, hem sınavın yapısını hem de hangi konulara daha çok ağırlık verildiğini göstermesi açısından öğrencilere yol gösterecektir.
2020 yılı 1. dönem Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 1 sınav sorularını çözerek, eksiklerinizi belirleyebilir ve konu tekrarı yapabilirsiniz. Bu sayede sınavda karşılaşabileceğiniz soru tiplerine daha hazırlıklı olursunuz. Ayrıca, zaman yönetimi becerilerinizi geliştirmek için de çıkmış soruları çözmek önemlidir.
Çıkmış Soruları Çözerken Nelere Dikkat Edilmeli?
“Açık Lise Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 1 – 2020 Yılı 1. Dönem”, “açık lise çağdaş türk ve dünya tarihi 1 deneme sınavı”, “çağdaş türk ve dünya tarihi 1 sınav soruları ve cevapları”, “aöl çağdaş türk ve dünya tarihi 1 konu anlatımı”, “çağdaş türk ve dünya tarihi 1 nasıl çalışılır”, “aöl çağdaş türk ve dünya tarihi 1 pdf”, “çağdaş türk ve dünya tarihi 1 çıkmış sorular çözümleri”, “aöl çağdaş türk ve dünya tarihi 1 1. dönem”, “açık lise çağdaş türk ve dünya tarihi 1 1. dönem sınavı”, “çağdaş türk ve dünya tarihi 1 sınav konuları”,
“çağdaş türk ve dünya tarihi 1 ders notları”, “çağdaş türk ve dünya tarihi 1 kısaca”, “çağdaş türk ve dünya tarihi 1 özet”, “çağdaş türk ve dünya tarihi 1 önemli konular”, “çağdaş türk ve dünya tarihi 1 sanayi devrimi”, “çağdaş türk ve dünya tarihi 1 milliyetçilik”, “çağdaş türk ve dünya tarihi 1 dünya savaşları” gibi anahtar kelimelerle internet üzerinde birçok kaynağa ulaşabilirsiniz.
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 1 dersinde genellikle şu konulara ağırlık verilir:
Bu konulara özel olarak çalışmak, sınavda başarılı olma şansınızı artıracaktır.
Sonuç
Açık Lise Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 1 – 2020 Yılı 1. Dönem sınavında başarılı olmak için düzenli çalışma ve çıkmış soruları çözmek oldukça önemlidir. Özellikle 2020 yılı 1. dönem sınav sorularını çözerek, sınavın yapısı hakkında daha net bir fikir edinebilirsiniz. Unutmayın, tarih sadece ezberlenecek bir konu değil, aynı zamanda anlaşılması gereken bir süreçtir. Bu konulara yoğunlaşarak sınavda daha başarılı olabilirsiniz.