1. Ülkeler, geçmiş yıllarda nüfusun fazla olmasına önem vermekte, güçlü devletin ancak sayısal nüfus fazlalığıyla olabileceğini düşünmekteydi. Günümüz dünyasında ise miktarından ziyade nüfusun _________ olması daha büyük önem taşımaktadır.
Verilen metinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisinin gelmesi daha uygundur?
2. Aşağıdakilerden hangisi gelişmekte olan bir ülkede genç nüfus oranının yüksek olmasının olumsuz bir sonucudur?
3. Alaska, İzlanda ve Grönland Adası nüfus yoğunluğuna göre değerlendirildiğinde ülkemizin aşağıda verilen yörelerinden hangisine benzetilemez?
4. Aşağıdakilerden hangisi bir yerde göçe neden olan itici faktörlerden biridir?
5. 15-49 yaş aralığındaki kadınların doğurduğu çocuk sayısı ‘’doğurganlık oranı’’ diye ifade edilir. Kadının çalışma hayatına girdiği yerlerde doğurganlık oranı azdır.
Bu bilgiye göre aşağıdaki illerimizin hangisinde doğurganlık oranı daha düşüktür?
6. Sanayi ve hizmet sektörlerinde çalışan oranının, birincil ekonomik faaliyetlerde çalışanlardan yüksek olduğu ülkeler için aşağıdakilerden hangisi kesin olarak söylenebilir?
7. Aşağıdakilerden hangisi göç alan şehirlerde ortaya çıkan ve genel olarak da çarpık kentleşme diye nitelendirilen durumlardan biri değildir?
8. Kalkolitik çağda bazı köylerin büyümesiyle kentler, kentlerin bir araya gelmesiyle de ilk devletler ortaya çıktı. Devletler arasında ticaret doğdu. Maden işleme, basit tarım aletleri ve silah yapımı ile devletler güçlü imparatorluklara dönüştü.
Metne bakarak aşağıdaki yargılardan hangisine ulaşılabilir?
9. Aşağıdaki ekonomik faaliyetlerden hangisi günümüze daha yakın bir zamanda başlamış olmasına rağmen hızlı gelişim göstererek ülkelerin kalkınmasında itici güç haline gelmiştir?
10. Aşağıdaki kişilerden hangisi üçüncül ekonomik faaliyet alanında çalışmaktadır?
11. Ulaşım sistemlerinin gelişmesi öncelikle aşağıdakilerden hangisinin ticari değerini daha çok artırmıştır?
12. Avrupa’da yer alıp Kuzey Denizi ile Baltık Denizi arasında deniz ulaşımına imkân veren kanalın adı nedir?
13. 1800’lü yılların başında icat edilen trenler, kömür yakan buharlı lokomotiflerle hareket eden yavaş ve gürültülü araçlardı. Teknolojinin gelişmesiyle dizel lokomotifli trenlere geçildi. Günümüzde ise hızı saatte 300 km’yi bulan elektrikli trenler kullanılmaktadır.
Bu gelişmeye bakarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
14. Doğal afetlerle ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?
15. Richter ölçeği hangi doğal afet ile ilgili derecelendirme yapar?
16. Aşağıdakilerden hangisi tsunaminin sonuçlarından biri değildir?
17. • Yerçekimi kuvveti
• Toprak yapısı ve arazi eğimi
• Yağış miktarı
Verilenlerin birlikte etkili olması aşağıdaki afetlerden hangisinin oluşma nedenidir?
18. Aşağıdakilerden hangisi sel ve taşkınların olumsuz etkilerini en alt düzeye indirmek için alınan önlemlerden biridir?
19.
Don olayı Doğu ve İç Anadolu’da sık ve şiddetli yaşanmasına rağmen tarımın yoğun olduğu yerlerde daha büyük zararlara neden olur.
Buna göre haritada verilen yerlerin hangisi don olayının zararlarından daha fazla etkilenir?
20. Asit yağmurlarının çoğunlukla sanayisi gelişmiş bölgelerde yaşandığı düşünülürse aşağıdaki ülkelerden hangisi buna örnek gösterilir?
Açık Öğretim Lisesi Açık Lise Coğrafya 4 – 2019 Yılı 2. Dönem dersi, coğrafyanın daha da derinlemesine incelendiği bir derstir. Bu ders, Türkiye ve dünya coğrafyası üzerine daha özel konulara odaklanır. Geçmiş yıllarda yapılan sınav sorularını çözmek, hem konuları pekiştirmek hem de sınav atmosferine alışmak için oldukça faydalı olacaktır. Özellikle 2019 yılı 2. dönem Coğrafya 4 sınav soruları, hem sınavın yapısını hem de hangi konulara daha çok ağırlık verildiğini göstermesi açısından öğrencilere yol gösterecektir.
2019 yılı 2. dönem Coğrafya 4 sınav sorularını çözerek, eksiklerinizi belirleyebilir ve konu tekrarı yapabilirsiniz. Bu sayede sınavda karşılaşabileceğiniz soru tiplerine daha hazırlıklı olursunuz. Ayrıca, zaman yönetimi becerilerinizi geliştirmek için de çıkmış soruları çözmek önemlidir.
Çıkmış Soruları Çözerken Nelere Dikkat Edilmeli?
“aöl coğrafya 4 çıkmış sorular 2019”, “açık lise coğrafya 4 deneme sınavı”, “coğrafya 4 sınav soruları ve cevapları”, “aöl coğrafya 4 konu anlatımı”, “coğrafya 4 nasıl çalışılır”, “aöl coğrafya 4 pdf”, “coğrafya 4 çıkmış sorular çözümleri”, “aöl coğrafya 4 2. dönem”, “açık lise coğrafya 4 2. dönem sınavı”, “coğrafya 4 sınav konuları”, “coğrafya 4 ders notları”, “coğrafya 4 kısaca”, “coğrafya 4 özet”, “coğrafya 4 önemli konular”, “coğrafya 4 doğal afetler”, “coğrafya 4 nüfus dağılışı”, “coğrafya 4 ekonomik faaliyetler” gibi anahtar kelimelerle internet üzerinde birçok kaynağa ulaşabilirsiniz.
Açık Lise Coğrafya 4 – 2019 Yılı 2. Dönem dersinde genellikle şu konulara ağırlık verilir:
Bu konulara özel olarak çalışmak, sınavda başarılı olma şansınızı artıracaktır.
Sonuç
Açık Lise Coğrafya 4 – 2019 Yılı 2. Dönem sınavında başarılı olmak için düzenli çalışma ve çıkmış soruları çözmek oldukça önemlidir. Özellikle 2019 yılı 2. dönem sınav sorularını çözerek, sınavın yapısı hakkında daha net bir fikir edinebilirsiniz. Unutmayın, coğrafya sadece ezberlenecek bir konu değil, aynı zamanda gözlemlenmesi ve anlaşılması gereken bir bilim dalıdır. Bu konulara yoğunlaşarak sınavda daha başarılı olabilirsiniz.