1. Günümüzdeki Dünya nüfusu aşağıdaki sayısal verilerden hangisine daha yakındır?
2. Ülkeler geçmişte nüfusunun fazla olmasını bir güç olarak görmekteydi. İnsan sayısının fazla olduğu devlet güçlü devlet demekti. Ancak günümüzde artık nüfusun sayısal çokluğu değil nitelik yönünden kaliteli olması önem taşımaktadır.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi bu görüşü destekleyen bir durumdur?
3. Verilen nüfus piramidinde tabanın geniş olması o yerde aşağıdakilerden hangisinin yüksek olduğunu ifade eder?
4. Belli bir sürede turizm, tarım ve hayvancılık gibi ekonomik faaliyetler sebebiyle yapılan mevsimlik göçler aşağıdakilerden hangisidir?
5. Aşağıdakilerden hangisi fazla miktarda beyin göçü veren ülkelerdendir?
6. Türkiye nüfusunun 1950 ile 1960 yılları arasında hızlı artış kaydetmesinde aşağıdakilerden hangisinin etkisi yoktur?
7. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’de nüfusun dağılışında etkili olan beşeri faktörlerdendir?
8. Aşağıdakilerden hangisi “çarpık kentleşme’’ olarak nitelendirilen mekansal sorunun somut göstergesidir?
9. Aşağıdakilerden hangisi ekonomik faaliyetlerin türünü ve etki alanını belirleyen faktörler arasında etkisi en az olandır?
10. İkincil ekonomik faaliyetlerde, çeşitli hammaddeler fabrikalarda işlenerek tüketici ile buluşur. Birincil ekonomik faaliyetler sonucu üretilen hammaddeler işlenerek mamul madde haline getirilir.
Bu bilgiye göre aşağıdakilerden hangisi ikincil ekonomik faaliyet alanıdır?
11. Aşağıdakilerden hangisi sanayi ve hizmet sektörlerinde çalışan sayısının fazla olduğu ülkelerin genel özelliklerinden biridir?
12. Aşırı buzlanma, sağanak ve tipi şeklindeki yağışlar, yoğun sis, şiddetli rüzgar gibi bazı sıra dışı hava olayları, ulaşım faaliyetlerinin aksamasına neden olmaktadır.
Bu cümlede ulaşım üzerinde etkili olan hangi faktörden bahsedilmektedir?
13. Baharat ve İpek Yolu’nun 15. Yüzyıldan itibaren önemini kaybetmesine neden olan en önemli gelişme aşağıdakilerden hangisidir?
14. Ümit Burnu su yolu hangi kıtanın güney ucunda yer almaktadır?
15. Aşağıdaki ülkelerden hangisi deprem ve tsunami gibi afetlerin etkilerine karşı diğerlerinden daha başarılı önlemler almıştır?
16. Aşağıdaki unvanlardan hangisine sahip olan bilim insanının depremlerle bilimsel olarak ilgilendiği söylenemez?
17. Türkiye, İran ve Afganistan aşağıdaki deprem kuşaklarının hangisinde yer alır?
18. Aşağıdakilerden hangisinin özellikle kış ve bahar aylarında etkili olan yoğun sisle ilgisi yoktur?
19. Haritada numaralandırılmış alanlardan hangisinde çığ olayları daha çok yaşanır?
20. Erozyon ülkemizde aşağıdakilerden hangisine neden olmaz?
Açık Öğretim Lisesi Açık Lise Coğrafya 4 – 2020 Yılı 1. Dönem dersi, coğrafyanın daha da derinlemesine incelendiği bir derstir. Bu ders, Türkiye ve dünya coğrafyası üzerine daha özel konulara odaklanır. Geçmiş yıllarda yapılan sınav sorularını çözmek, hem konuları pekiştirmek hem de sınav atmosferine alışmak için oldukça faydalı olacaktır. Özellikle 2020 yılı 1. dönem Coğrafya 4 sınav soruları, hem sınavın yapısını hem de hangi konulara daha çok ağırlık verildiğini göstermesi açısından öğrencilere yol gösterecektir.
2020 yılı 1. dönem Coğrafya 4 sınav sorularını çözerek, eksiklerinizi belirleyebilir ve konu tekrarı yapabilirsiniz. Bu sayede sınavda karşılaşabileceğiniz soru tiplerine daha hazırlıklı olursunuz. Ayrıca, zaman yönetimi becerilerinizi geliştirmek için de çıkmış soruları çözmek önemlidir.
Çıkmış Soruları Çözerken Nelere Dikkat Edilmeli?
“aöl coğrafya 4 çıkmış sorular 2020”, “açık lise coğrafya 4 deneme sınavı”, “coğrafya 4 sınav soruları ve cevapları”, “aöl coğrafya 4 konu anlatımı”, “coğrafya 4 nasıl çalışılır”, “aöl coğrafya 4 pdf”, “coğrafya 4 çıkmış sorular çözümleri”, “aöl coğrafya 4 1. dönem”, “açık lise coğrafya 4 1. dönem sınavı”, “coğrafya 4 sınav konuları”, “coğrafya 4 ders notları”, “coğrafya 4 kısaca”, “coğrafya 4 özet”, “coğrafya 4 önemli konular”, “coğrafya 4 doğal afetler”, “coğrafya 4 nüfus dağılışı”, “coğrafya 4 ekonomik faaliyetler” gibi anahtar kelimelerle internet üzerinde birçok kaynağa ulaşabilirsiniz.
Açık Lise Coğrafya 4 – 2020 Yılı 1. Dönem dersinde genellikle şu konulara ağırlık verilir:
Bu konulara özel olarak çalışmak, sınavda başarılı olma şansınızı artıracaktır.
Sonuç
Açık Lise Coğrafya 4 – 2020 Yılı 1. Dönem sınavında başarılı olmak için düzenli çalışma ve çıkmış soruları çözmek oldukça önemlidir. Özellikle 2020 yılı 1. dönem sınav sorularını çözerek, sınavın yapısı hakkında daha net bir fikir edinebilirsiniz. Unutmayın, coğrafya sadece ezberlenecek bir konu değil, aynı zamanda gözlemlenmesi ve anlaşılması gereken bir bilim dalıdır. Bu konulara yoğunlaşarak sınavda daha başarılı olabilirsiniz.