1. Bir ülkede nüfusun eğitim durumu, cinsiyet yapısı ve kır-kent oranı gibi demografik özelliklerini tespit edebilmek için aşağıdakilerden hangisini yapmak gerekir?
2. Genç nüfus; 15-24 yaş aralığında bulunan insan sayısıdır ve bu nüfusun nitelik olarak geliştirilmesi için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?
3. Nüfus miktarı ve nüfus yoğunluğu en fazla olan kıta aşağıdakilerden hangisidir?
4. Aşağıdaki şehirlerimizden hangisinde yaz aylarında nüfus miktarı daha fazla artmaktadır?
5. Aşağıdakilerden hangisi 1980 sonrası (5. Dönem) Türkiye nüfusunda gözlemlenen bir özellik değildir?
6. Aşağıdakilerden hangisi bir ülkedeki doğurganlık hızı hakkında doğrudan bilgi verir?
7. Büyük şehirlerimizin kent içi ulaşımında raylı sistemlerle toplu taşımacılığın yaygınlaştırılması aşağıdakilerden hangisi üzerinde olumlu etki yapar?
8. Türkiye’de aşağıdaki tarım bitkilerinden hangisinin bakımı ve hasadı için mevsimlik iş gücüne ihtiyaç duyulmaz?
9. Tatlı su, tarih boyunca önemi hiçbir zaman azalmayan hatta daha da artan doğal ve ekonomik kaynaktır.
Aşağıdakilerden hangisi bu genellemeyi kuvvetlendiren bir durumdur?
10. Aşağıdakilerden hangisi birincil ekonomik faaliyet alanında çalışanların ürettiği bir üründür?
11. Aşağıdakilerden hangisi dünya ticaretinin gelişimini olumsuz yönde etkilemiştir?
Cebelitarık Boğazı, Akdeniz ile Atlas Okyanusu arasındaki deniz trafiğini sağlar.
Buna göre Cebelitarık Boğazı numaralanmış alanlardan hangisinde yer almaktadır?
13. Pusulanın icadı ve haritacılıktaki gelişmeler birlikte değerlendirildiğinde hangi ulaşım sisteminin gelişmesine daha büyük katkı yaptığı söylenebilir?
14. Kanada, ABD, Rusya, Çin, Japonya ve Avrupa Birliği ülkeleri Dünya üzerinde hava yolu taşımacılığının en yoğun olduğu yerlerin başında gelmektedir.
Ülkelerin aşağıdaki özelliklerinden hangisinin bu durum üzerinde etkisi olduğu söylenemez?
15. İnsanın aşağıdaki beşeri uygulamalarından hangisi doğrudur?
16. Afrika kıtasının güney bölümünde hangi doğal afetin etkisi daha çok hissedilir?
17. Depremlerle ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?
18. Aşağıdakilerden hangisi kuraklığın sonuçlarındandır?
19. Akdeniz bölgesinde yaşanan don olayı özellikle hangi tarım bitkilerine zarar vererek büyük ekonomik kayba sebep olmaktadır?
20. Türkiye’de erozyonun hızlanmasına ve etkili olmasına sebep olan temel etken aşağıdakilerden hangisidir?
Açık Öğretim Lisesi Açık Lise Coğrafya 4 – 2020 Yılı 2. Dönem dersi, coğrafyanın daha da derinlemesine incelendiği bir derstir. Bu ders, Türkiye ve dünya coğrafyası üzerine daha özel konulara odaklanır. Geçmiş yıllarda yapılan sınav sorularını çözmek, hem konuları pekiştirmek hem de sınav atmosferine alışmak için oldukça faydalı olacaktır. Özellikle 2020 yılı 2. dönem Coğrafya 4 sınav soruları, hem sınavın yapısını hem de hangi konulara daha çok ağırlık verildiğini göstermesi açısından öğrencilere yol gösterecektir.
2020 yılı 2. dönem Coğrafya 4 sınav sorularını çözerek, eksiklerinizi belirleyebilir ve konu tekrarı yapabilirsiniz. Bu sayede sınavda karşılaşabileceğiniz soru tiplerine daha hazırlıklı olursunuz. Ayrıca, zaman yönetimi becerilerinizi geliştirmek için de çıkmış soruları çözmek önemlidir.
Çıkmış Soruları Çözerken Nelere Dikkat Edilmeli?
“aöl coğrafya 4 çıkmış sorular 2020”, “açık lise coğrafya 4 deneme sınavı”, “coğrafya 4 sınav soruları ve cevapları”, “aöl coğrafya 4 konu anlatımı”, “coğrafya 4 nasıl çalışılır”, “aöl coğrafya 4 pdf”, “coğrafya 4 çıkmış sorular çözümleri”, “aöl coğrafya 4 2. dönem”, “açık lise coğrafya 4 2. dönem sınavı”, “coğrafya 4 sınav konuları”, “coğrafya 4 ders notları”, “coğrafya 4 kısaca”, “coğrafya 4 özet”, “coğrafya 4 önemli konular”, “coğrafya 4 doğal afetler”, “coğrafya 4 nüfus dağılışı”, “coğrafya 4 ekonomik faaliyetler” gibi anahtar kelimelerle internet üzerinde birçok kaynağa ulaşabilirsiniz.
Açık Lise Coğrafya 4 – 2020 Yılı 2. Dönem dersinde genellikle şu konulara ağırlık verilir:
Bu konulara özel olarak çalışmak, sınavda başarılı olma şansınızı artıracaktır.
Sonuç
Açık Lise Coğrafya 4 – 2020 Yılı 2. Dönem sınavında başarılı olmak için düzenli çalışma ve çıkmış soruları çözmek oldukça önemlidir. Özellikle 2020 yılı 2. dönem sınav sorularını çözerek, sınavın yapısı hakkında daha net bir fikir edinebilirsiniz. Unutmayın, coğrafya sadece ezberlenecek bir konu değil, aynı zamanda gözlemlenmesi ve anlaşılması gereken bir bilim dalıdır. Bu konulara yoğunlaşarak sınavda daha başarılı olabilirsiniz.