1. “Güzel, çirkin” kavramları hangi değerleri ifade etmek için kullanılır?
2. Müminler, bir binanın tuğlaları gibi birbirine bağlıdır.
Bu hadiste aşağıdakilerin hangisi vurgulanmaktadır?
3. Aşağıdakilerden hangisi İslam dininde uygun görülen örf ve âdetlerdendir?
4. “Ey iman edenler! Allah’tan korkun ve doğrularla beraber olun.”
(Tevbe suresi, 119. ayet)
Bu ayette aşağıdaki değerlerden hangisi vurgulanmaktadır?
5. Huneyn Savaşı’nda Hevazinlilerin kurduğu pusu İslam ordusunun öncü kuvvetlerinin bozulmasına ve geri çekilmesine sebep oldu. Bu durum tüm orduyu etkiledi. Hz. Peygamber ise soğukkanlılığını koruyarak yerinde kaldı. Hz. Peygamber’in bu gayreti sonunda Müslümanlar tekrar onun etrafında toplandılar ve düşmanı bozguna uğrattılar.
Bu olaydada Hz. Peygamber’in hangi yönü vurgulanmaktadır?
6. Aşağıdaki örf ve âdetlerden hangisinin oluşmasında dinin etkili olduğu söylenemez?
7. “Kim doğru yola gelirse ancak kendi lehine yola gelmiş ve kim de saparsa ancak kendi aleyhine sapmıştır. Kimse kimsenin günahını çekmez...”
(İsrâ suresi, 15. ayet)
Bu ayette aşağıdakilerden hangisi vurgulanmaktadır?
8. “Yapacağınız hayırlar kendilerini Allah yoluna adamış, bu sebeple yeryüzünde kazanç için dolaşamayan fakirler için olsun. Bilmeyen kimseler, hayâlarından dolayı onları zengin zanneder. Sen onları simalarından tanırsın. Çünkü onlar arsızca istemezler. Yaptığınız her hayrı muhakkak Allah bilir.”
(Bakara suresi, 273. ayet)
Bu ayette ihtiyaç sahipleri hangi özelliğinden dolayı övülmektedir?
9. • Dîvân-ı Hikmet
• Kutadgu Bilig
• Dîvânu Lugâti’t-Türk
Aşağıdakilerden hangisi bu eserlerin müelliflerinden biri değildir?
10. Medine-i Münevvere’nin önceki ismi aşağıdakilerden hangisidir?
11. “Kubbetü’s Sahra” aşağıdaki şehirlerin hangisinde bulunmaktadır?
12. Aşağıdaki âlimlerden hangisi Filistin’de doğmuştur?
13. Kudüs’ün 1187 yılında Selahaddin-i Eyyubi tarafından haçlı işgalinden kurtarıldığı savaş hangisidir?
14. Aşağıdakilerden hangisi Şam bölgesi olarak isimlendirilen yerlerden biri değildir?
15. Süleymaniye Külliyesi’nin mimarı aşağıdakilerden hangisidir?
16. Anadolu’nun hilafetin merkezi olmasını sağlayan padişah aşağıdakilerden hangisidir?
17. Aşağıdakilerden hangisi Endülüs’te yetişen âlimlerden biri değildir?
18. Aşağıdaki tarihlerden hangisi Dört Halife Dönemi’ni kapsamaktadır?
19. “Ey insanlar! Doğrusu biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi kavimlere ve kabilelere ayırdık. Muhakkak ki Allah yanında en değerli olanınız, O’ndan en çok korkanınızdır. Şüphesiz Allah bilendir, her şeyden haberdardır.”
(Hucurât suresi, 13. ayet)
Aşağıdakilerden hangisi bu ayetten çıkarılacak bir sonuç değildir?
20. İslam’ı kabul eden, yaşayan toplumların tarih boyunca ortaya koydukları maddi ve manevi kazanımların tümüdür.
Tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?
Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için önemli bir ders olan Açık Lise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2 – 2019 Yılı 2. Dönem dersi, sınavlara hazırlık sürecinde öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biridir. Özellikle 2019 yılı 2. dönem sınav soruları, geçmiş yıllarda sınava giren öğrenciler ve yeni sınava girecek olanlar için önemli bir veri kaynağıdır. Bu makalede, Açık Lise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2 dersi 2019 yılı 2. dönem sınav soruları hakkında detaylı bilgi verecek, online çözüm kaynaklarına değinecek ve sınavlara daha iyi hazırlanmanız için ipuçları sunacağız.
Açık Öğretim Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2 dersi 2019 yılı 2. dönem sınav soruları, genellikle ders kitabında yer alan konulara ve temel kavramlara dayanmaktadır. Sınavda karşınıza çıkabilecek soru tipleri arasında;
gibi farklı soru tipleri yer alabilir.
Açık Lise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2 2019 yılı test çözmek, sınavlara hazırlık sürecinde oldukça etkili bir yöntemdir. Bu sayede hem konuları pekiştirebilir hem de sınav atmosferine alışabilirsiniz. Online platformlar ve ders kitaplarında yer alan testler bu konuda size yardımcı olabilir.
Online platformlarda yer alan test çözme uygulamaları sayesinde, dilediğiniz zaman ve yerde pratik yapabilir, hatalarınızı görebilir ve eksiklerinizi tespit edebilirsiniz. Bu uygulamalar genellikle detaylı çözümlemeler içerdiğinden, yanlış yaptığınız sorularda neden yanlış yaptığınızı anlayabilir ve konuyu daha iyi kavrayabilirsiniz.
Açık Öğretim Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2 çıkmış 2019 yılı 2. dönem soruları, sınavın yapısı ve soruların hangi konulardan geldiği hakkında size önemli bilgiler verecektir. Bu soruları çözerek, sınavda hangi konulara daha fazla ağırlık verildiğini görebilir ve buna göre çalışmanızı planlayabilirsiniz.
Çıkmış soruları çözmek için Açık Öğretim Lisesi’nin resmi web sitesini veya özel eğitim sitelerini ziyaret edebilirsiniz. Bu sitelerde genellikle geçmiş yıllara ait sınav soruları ve cevapları bulunmaktadır.
aöl Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2 sınav soruları hakkında daha fazla bilgi almak için Açık Öğretim Lisesi’nin öğrenci bilgi sistemini takip edebilirsiniz. Bu sistem üzerinden sınav takvimine, ders materyallerine ve duyurulara ulaşabilirsiniz. Ayrıca, ders öğretmeninizden veya eğitim danışmanınızdan da destek alabilirsiniz.
Sınavlara Başarılı Bir Şekilde Hazırlanmak İçin İpuçları
Önemli Not: Bu makalede verilen bilgiler genel bir rehber niteliğindedir. Sınavlarla ilgili en güncel bilgileri almak için mutlaka Açık Öğretim Lisesi’nin resmi web sitesini kontrol etmeniz gerekmektedir.
Nereden Çıkmış Sorular Bulunur?
Ek İpuçları
Başarılar Dilerim!