açık öğretim lisesi Fizik 3 çıkmış sınav soruları çöz online 2023

admin
Ekim 30, 2023
222 views

Açık lise Fizik 3 çıkmış sınav sorularına hazırlanarak sınavlarda başarılı olabilirsiniz. Sitemiz açık öğretim lisesi Fizik 3 dersine ait 2018 yılı 2019 yılı ve 2020 yıllarının sınav sorularını barındırmaktadır. Milli eğitim bakanlığının açık lise için hazırlamış olduğu online sınav soruları ne yazık ki internet ortamında paylaşılmamıştır. Aöl online sınav soru ve cevapları bazı telegram kanallarında ulaşabilirsiniz. Sitemizin aöl telegram kanalı https://t.me/mebacikogretimlisesi adresinden kanalımıza katılabilir aöl hakkında bilgi paylaşımı yapabilirsiniz. Açık öğretim lisesi online sınava katılacak olan öğrencilerin başarılı olmaları için öncelikle ders kitabına çalışmalı ve Fizik 3 çıkmış sınav sorularına göz atmalıdır. Açık lise de Fizik 3 dersi zorunlu dersler arasında yer alıyor. Bu dersten başarılı olmanız gerekir veya muaf olmanız gerekir. Aol Fizik 3 muaf olmak için bu dersten 3 defa sınava girip başarısız olmanız halinde muaf olur ve bu ders bir daha siz istemedikçe karşınıza çıkmayacaktır.

Açık Lise Fizik 3 Online çıkmış sınav soruları çöz

Konuda anlaşılacağı gibi online olarak çözebileceğiniz Fizik 3 dersine ait 160 soru bulunuyor. bu dersten başc4arılı olmak için her derste olduğu gibi 9 soruya kesin doğru cevap vermeniz halinde başarılı olursunuz. Peki 9 doğru bilmek bu dersten kaç aldığınızın göstergesidir. Açık öğretim lisesinde ders geçme notu 45 dir. Sınavlarda her doğru soru 5 puan vermektedir bu yüzden 9 doğru yapmanız halinde 45 puan alarak bu dersten başarılı olmuş olursunuz. Açık lise sınavlarında yanlış sorular doğru soruları götürmüyor. 4 yanlış 1 doğruyu götürür diye bir kaide yoktur. Bu durumda bilmediğiniz tüm soruların cevaplarını işaretleyiniz. Açık öğretim lisesi Fizik 3 dersinden başarılı olmak yani o dersten 45 almak diploma notunuzun da düşük olmasına neden olacaktır. Aol sınavlarında ne kadar yüksek puan alırsanız diploma notunuzda bir o kadar yüksek olacaktır. Sınavlarda yüksek not almak orta öğretim başarı puanınızı da diplomada olduğu gibi etkilemektedir. Açık lise Fizik 3 ıkmış soru cevap pdf kitapçığını dosyalar kategorisi içerisinde telefon tablet bilgisayarınıza indirerek ders sorularını görüntüleyebilirsiniz.

Aol Fizik 3 pdf ders kitabı

Açık lise Fizik 3 pdf ders kitabı hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Açık öğretim lisesi sınavlarında başarılı olmak için birinci çalışma kaynağı Fizik 3 ders kitabıdır. Sitemizde dosyalar kategorisi içerisinde Fizik 3 pdf ders kitabını bilgisayar telefon ve tablet gibi araçlarınıza indirerek ders çalışabilirsiniz. Kitap içeriği sizlerin gözünüze büyük gelip çalışmayabilirsiniz o yüzden açık lise test çöz olarak sizlere tavsiyemiz şudur:

Fizik 3 konu anlatımı, Fizik 3 ders anlatmı gibi kitap içerisinde Fizik 3 ders özetleri daha doğrusu her ünitenin ayrı bir ders özeti bulunuyor. En azından Fizik 3 ders özetlerine göz atünite sonlarında yer alan Fizik 3 deneme testlerine bakınız. Fizik 3 pdf ders kitabı içeriği aşlıklarını ve üniteleri şöyle sıralayalım.

I. ÜNİTE: ELEKTRİK VE MANYETİZMA
1. BÖLÜM: ELEKTRİK AKIMI, POTANSİYEL FARKI VE DİRENÇ
1.1.1. Elektrik Akımı, Potansiyel Farkı ve Direnç
1.1.2. Katı İletkenin Direnci
2. BÖLÜM: ELEKTRİK DEVRELERİ
1.2.1. Akım, Direnç ve Potansiyel Fark Arasındaki İlişki
1.2.2. Üreteçlerin Seri ve Paralel Bağlanması
1.2.3. Elektrik Enerjisi ve Elektriksel Güç
1.2.4. Elektriğin Oluşturabileceği Tehlikelere Karşı Alınması Gereken Önlemler
3. BÖLÜM: MIKNATIS VE MANYETİK ALAN
1.3.1. Mıknatısın Oluşturduğu Manyetik Alan ve Özellikleri
4. BÖLÜM: AKIM VE MANYETİK ALAN
1.4.1. Üzerinden Akım Geçen Düz Bir Telin Oluşturduğu Manyetik Alanı
1.4.2. Dünya’nın Oluşturduğu Manyetik Alanın Sebepleri ve Sonuçları
1. ÜNİTE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SORULARI
II. ÜNİTE:BASINÇ VE KALDIRMA KUVVETİ
1. BÖLÜM: BASINÇ
2.1.1 Katı, Sıvı ve Gazlarda Basınç Kuvveti
2.1.2. Akışkanlarda Akış Hızı ve Akışkan Basıncı Arasındaki İlişki
2. BÖLÜM: KALDIRMA KUVVETİ
2.2.1. Durgun Akışkanlarda Kaldırma Kuvveti
2. ÜNİTE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SORULARI

açık lise Fizik 3 test çöz 2018 yılı 1. dönem

2. dönem aol Fizik 3 dersi 2018 yılı çıkmış sınav soruları çöz

aöl test çöz Fizik 3 dersi 2018 yılı 3. dönem

aol Fizik 3 online test soru cevapları 2019 yılı 1. dönem

açık lise Fizik 3 sınav soruları 2019 yılı 2. dönem

geçmiş dönem sınav soruları Fizik 3 dersi 2019 yılı 3. dönem

2020 yılı çıkmış Fizik 3 sınav soruları çöz 1. dönem

açık öğretim lisesi Fizik 3 test soru cevapları 2. dönem 2020 yılı 

Açık Lise 3. Dönem Sınav Tarihi
20 – 21 Temmuz 2024
SPONSOR