1. Organizmalardaki yapım (anabolizma) ve yıkım (katabolizma) olaylarının tamamına metabolizma denir.
Aşağıdakilerden hangisi yıkım olaylarından birisidir?
2. Canlıların bulunduğu çevrede hayatta kalma şansını artıran kalıtsal, yapısal veya davranışsal değişikliklere verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?
3. Aşağıdakilerden hangisi inorganik bileşikler için yanlıştır?
4. Su ile ilgili özelliklerden hangisi yanlıştır?
5. Aşağıdaki pH değerlerinden hangisi baziktir?
6. Tiroit bezi hormonlarının sentezi için gerekli olan ve eksikliğinde guatr hastalığı görülen mineral aşağıdakilerden hangisidir?
7. Aşağıdaki karbonhidratlardan hangisine bitkilerde rastlanmaz?
8. “Hangi besinlerde karbonhidrat vardır?” isimli deneyde patates, ekmek, yumurta akı ve tereyağı kullanılmıştır. Kullanılan malzemelerden alınan küçük parçaların üzerine iyot çözeltisi damlatılmış ve renk değişimleri gözlenmiştir. (İyot çözeltisi nişasta varlığında mavi-mor renk verir.)
Buna göre hangi maddelerde renk değişimi gözlenmiş olabilir?
9. Aşağıdakilerden hangisi lipitlerin canlılarda kullanım amaçlarından birisi değildir?
10. Aşağıdakilerden hangisi sentezlenen proteinlerin birbirinden farklı olmasında etkili olan faktörlerden birisi değildir?
12. Aşağıdakilerden hangisi hormonların özelliklerinden birisi değildir?
13. Aşağıdakilerden hangisi suda çözünen vitaminlerdendir?
14. Canlılar oksijenli solunum, oksijensiz solunum ve fermantasyon ile ATP üretirler ve bu ATP’leri bazı olaylarda kullanırlar.
Aşağıdakilerden hangisi ATP kullanılarak gerçekleştirilen olaylardan birisi değildir?
15. Aşağıdaki yapılardan hangisi prokaryot ve ökaryot hücrelerde ortak olarak bulunur?
16. Aşağıdakilerden hangisi ökaryot hücreler için yanlıştır?
17. Hücre zarı ile çekirdek arasında uzanan tek zarlı kanalcıklar sistemi olan, granüllü ve granülsüz olarak ikiye ayrılan organel aşağıdakilerden hangisidir?
18.
Yukarıda mitokondri şematize edilmiştir.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi mitokondri için yanlıştır?
19. Hücrede organeller dışında hücre iskeleti adı verilen sitoplazmadaki proteinlerden oluşan yapılar vardır.
Aşağıdakilerden hangisi bu yapılardan birisi değildir?
20. Aşağıda verilen hücre zarından madde taşıma yöntemlerinden hangisinde enerji harcanır?
Açık Lise Biyoloji 1 – 2019 Yılı 3. Dönem dersini okuyan öğrenciler için sınavlara hazırlık sürecinde en büyük destekçilerinden biri çıkmış sınav sorularıdır. Özellikle 2019 yılı 3. dönem sınav soruları, hem sınavın yapısını hem de hangi konulara daha çok ağırlık verildiğini gösterir.
2019 yılı 3. dönem Biyoloji 1 sınav sorularını çözmek, öğrencilerin kendilerini sınav koşullarına hazırlamalarını sağlar. Bu sayede hem bilgi tekrarı yapılmış olur hem de zaman yönetimi becerileri geliştirilir.
Açık Lise Biyoloji 1 – 2019 Yılı 3. Dönem Çıkmış Soruları Çözerken Nelere Dikkat Edilmeli?
“aöl biyoloji 1 sınav soruları”, “açık lise biyoloji 1 çıkmış sorular”, “2019 biyoloji 1 sınav soruları”, “biyoloji 1 deneme sınavı” gibi anahtar kelimelerle internet üzerinde birçok kaynağa ulaşabilirsiniz. Ancak, bu kaynakların doğruluğunu teyit etmek önemlidir. En güvenilir kaynak, Açık Öğretim Lisesi’nin resmi web sitesidir.
Sonuç
Açık Lise Biyoloji 1 sınavında başarılı olmak için düzenli çalışma ve çıkmış soruları çözmek oldukça önemlidir. Özellikle 2019 yılı 3. dönem sınav sorularını çözerek, sınavın yapısı hakkında daha net bir fikir edinebilirsiniz. Unutmayın, biyoloji canlıları ve yaşam olaylarını inceleyen bir bilim dalıdır.