1.
Harita üzerinde numaralanmış levhaların adları aşağıdakilerinden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
I <-----> II
2.
Dağ oluşumu sırasında yeryüzünün kırılma ile yüksekte kalan kısmına Horst, çukurda kalan kısmına ise Graben adı verilir.
Buna göre yukarıdaki görselde numaralanmış alanların sırasıyla hangileri horst ve grabenleri gösterir?
Horst <----> Graben
3. Aşağıdakilerden hangisi volkanik depremlerin özelliklerinden biridir?
4. Volkan camı olarak da bilinen, yeraltından çıkan lavların aniden soğuması ile meydana gelen siyah renkli, camsı, kaygan ve sert kayacın adı _________ dir.
Cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
5. Türkiye Deprem Alanları Haritası ile aşağıdakilerden hangisi arasında paralellik görülür?
6. Eğimin fazla, akış hızının yüksek ve genellikle kaynak noktalarına yakın yerlerde derine doğru aşındırmanın çok olduğu alanlarda oluşan vadilere _________ denir.
Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
7. Mantar Kaya aşındırma şeklinin görüldüğü bir alanda aşağıda verilen dış kuvvetlerden hangisinin etkisi daha fazladır?
8. Aşağıdakilerden hangisi buzul aşındırma şekillerinden biridir?
10. Türkiye’nin ortalama yükseltisinin genel olarak batıdan doğuya doğru gidildikçe artması ve doğuda ortalamanın 2000 metreye yaklaşması aşağıdakilerden hangisine neden olmuştur?
11. Aşağıdakilerden hangisi İç Anadolu Bölgesindeki platolardan biri değildir?
12. Dünyadaki en büyük tatlı su deposu aşağıdakilerden hangisidir?
15. Türkiye sınırları içinde uzunluğu en fazla olan nehir aşağıdakilerden hangisidir?
16. Topraklarla ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?
17. Türkiye’de toprak(arazi) kullanımıyla ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
18. Aşağıdakilerden hangisi bir yerde ormanın yetişmesini kolaylaştıran faktörlerden değildir?
20. Türkiye’nin genel bitki örtüsü ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
Açık Öğretim Lisesi Açık Lise Coğrafya 3 – 2019 Yılı 3. Dönem dersi, coğrafyanın daha derinlemesine incelendiği bir derstir. Bu dersi başarıyla tamamlamak, coğrafya bilginizi pekiştirerek hem genel kültürünüzü hem de gelecekteki akademik veya mesleki hayatınızda size avantaj sağlayacaktır. Geçmiş yıllarda yapılan sınav sorularını çözmek, hem konuları pekiştirmek hem de sınav atmosferine alışmak için oldukça faydalı olacaktır. Özellikle 2019 yılı 3. dönem Coğrafya 3 sınav soruları, hem sınavın yapısını hem de hangi konulara daha çok ağırlık verildiğini göstermesi açısından öğrencilere yol gösterecektir.
2019 yılı 3. dönem Coğrafya 3 sınav sorularını çözerek, eksiklerinizi belirleyebilir ve konu tekrarı yapabilirsiniz. Bu sayede sınavda karşılaşabileceğiniz soru tiplerine daha hazırlıklı olursunuz. Ayrıca, zaman yönetimi becerilerinizi geliştirmek için de çıkmış soruları çözmek önemlidir.
Açık Lise Coğrafya 3 – 2019 Yılı 3. Dönem Çıkmış Soruları Çözerken Nelere Dikkat Edilmeli?
“aöl coğrafya 3 çıkmış sorular 2019”, “açık lise coğrafya 3 deneme sınavı”, “coğrafya 3 sınav soruları ve cevapları”, “aöl coğrafya 3 konu anlatımı”, “coğrafya 3 nasıl çalışılır”, “aöl coğrafya 3 pdf”, “coğrafya 3 çıkmış sorular çözümleri”, “aöl coğrafya 3 3. dönem”, “açık lise coğrafya 3 3. dönem sınavı”, “coğrafya 3 sınav konuları”, “coğrafya 3 ders notları”, “coğrafya 3 kısaca”, “coğrafya 3 özet”, “coğrafya 3 önemli konular”, “coğrafya 3 doğal afetler”, “coğrafya 3 nüfus dağılışı”, “coğrafya 3 ekonomik faaliyetler” gibi anahtar kelimelerle internet üzerinde birçok kaynağa ulaşabilirsiniz.
Açık Lise Coğrafya 3 – 2019 Yılı 3. Dönem dersinde genellikle şu konulara ağırlık verilir:
Bu konulara özel olarak çalışmak, sınavda başarılı olma şansınızı artıracaktır.
Sonuç
Açık Lise Coğrafya 3 sınavında başarılı olmak için düzenli çalışma ve çıkmış soruları çözmek oldukça önemlidir. Özellikle 2019 yılı 3. dönem sınav sorularını çözerek, sınavın yapısı hakkında daha net bir fikir edinebilirsiniz. Unutmayın, coğrafya sadece ezberlenecek bir konu değil, aynı zamanda gözlemlenmesi ve anlaşılması gereken bir bilim dalıdır. Bu konulara yoğunlaşarak sınavda daha başarılı olabilirsiniz.