1. “İnsan kendisinin başıboş bırakılacağını mı zanneder?”
(Kıyâme suresi, 36. ayet)
“Sizi boşuna yarattığımızı ve bize tekrar döndürülemeyeceğinizi mi sandınız.”
(Mü’minûn suresi, 115. ayet)
Bu ayetlerin ortak mesajı aşağıdakilerden hangisidir?
2. • Tanrı, vardır ancak yaratması dışında hiçbir sıfata sahip değildir.
• Tanrı, yarattığı andan itibaren insanlara kendisi ve amacı hakkında hiçbir bilgi vermemiştir.
Bu düşünce aşağıdaki felsefi yaklaşımlardan hangisine aittir?
3. Var olan her şeyin maddeden ibaret olduğunu, maddeden bağımsız fizik ötesi bir alanın bulunmadığını iddia eder. Başta Tanrı inancı olmak üzere yaratılış, melek, vahiy, peygamberlik, kutsal kitaplar ve ahiret gibi dinî inançları kabul etmez. Maddî âlemin ötesinde herhangi bir varlık alanı tanımayan dünya görüşüdür.
Bu görüşü benimseyen kişi aşağıdakilerden hangisi ile isimlendirilir?
4. Nihilizm ile ateizmin ortak noktası aşağıdakilerden hangisidir?
5. Aşağıdakilerden hangisi yeni dinî hareketlerin ortaya çıkma nedenlerinden biri değildir?
6. Kıyametten önce barış ve selametin hüküm süreceğine veya kıyametin kopuşu sırasında kendilerinin kurtarılacağına inanan topluluklara denir.
Tanımlanan bu dinî topluluklar aşağıdakilerden hangisi ile isimlendirilir?
7. “Allah’ın ayetlerini basit bir menfaate değiştiler, böylece insanları Allah yolundan engellediler. Bakın onların yapageldikleri ne kötü!”
(Tevbe suresi, 9. ayet)
Bu ayette verilen mesaj aşağıdakilerden hangisidir?
8. Aşağıdakilerden hangisi dinî duygu ve değerlerin kötüye kullanılmasının en son örneklerinden biridir?
9. İslamofobi; İslam karşıtlığı, İslam’dan ve Müslümanlardan gerekçesiz korkulması demektir.
Aşağıdakilerden hangisi islamofobinin nedenlerinden biri değildir?
10. Aşağıdakilerden hangisi Yahudileri ifade etmek için kullanılan kavramlardan biri değildir?
11. Yahudiler dinlerinin başlangıcını hangi peygambere dayandırırlar?
12. Yahudi isminin kaynağı aşağıdakilerden hangisidir?
13. Aşağıdakilerden hangisi Hz. Musa’ya gönderilen On Emir’den biri değildir?
14. Aşağıdakilerden hangisi Yahudiliğin kutsal mekânlarından biridir?
15. • Dünya üzerindeki Yahudilerin çoğunluğunu oluştururlar.
• Hz. Davud soyundan bir mesihin geleceğine inanırlar.
• Tevrat’ın Hz. Musa’ya geldiği şekliyle aslını koruduğuna inanırlar.
Hakkında bilgi verilen Yahudi mezhebi aşağıdakilerden hangisidir?
16. Hristiyanlık için kullanılan diğer bir isim aşağıdakilerden hangisidir?
17. Hz. İsa’nın kendisine yardımcı olarak seçtiği, İncil’in içerisindeki hükümleri ve öğütleri insanlara bildirmekle görevlendirdiği on iki kişiden her birine _________ denir.
Tanımda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
18. Baba, Oğul ve Kutsal Ruh’tan meydana gelen ve Hristiyan tanrı düşüncesindeki üçlemeyi ifade eden kavram aşağıdakilerden hangisidir?
19. Hristiyanlıkta pazar gününün kutsal kabul edilmesinin en önemli nedeni aşağıdakilerden hangisidir?
20. Hristiyan inancına göre her doğan çocuk günahkâr olarak dünyaya gelir ve çocuğun günahlarından temizlenmesi için bu ayinin yapılması zorunludur. Vücudun bir kısmını yıkamak veya su serpmek şeklinde yapılan bu ayin, diğer ayinlerin de kabulünün temel şartıdır.
Hakkında bilgi verilen sakrament aşağıdakilerden hangisidir?
Açık Öğretim Lisesi Açık Lise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 6 – 2019 Yılı 1. Dönem öğrencileri için önemli bir ders olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 6 dersi, sınavlara hazırlık sürecinde öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biridir. Özellikle 2019 yılı 1. dönem sınav soruları, geçmiş yıllarda sınava giren öğrenciler ve yeni sınava girecek olanlar için önemli bir veri kaynağıdır. Bu makalede, Açık Lise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 6 dersi 2019 yılı 1. dönem sınav soruları hakkında detaylı bilgi verecek, online çözüm kaynaklarına değinecek ve sınavlara daha iyi hazırlanmanız için ipuçları sunacağız.
Açık Öğretim Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 6 dersi 2019 yılı 1. dönem sınav soruları, genellikle ders kitabında yer alan konulara ve temel kavramlara dayanmaktadır. Sınavda karşınıza çıkabilecek soru tipleri arasında;
gibi farklı soru tipleri yer alabilir.
Açık Lise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 6 2019 yılı test çözmek, sınavlara hazırlık sürecinde oldukça etkili bir yöntemdir. Bu sayede hem konuları pekiştirebilir hem de sınav atmosferine alışabilirsiniz. Online platformlar ve ders kitaplarında yer alan testler bu konuda size yardımcı olabilir.
Online platformlarda yer alan test çözme uygulamaları sayesinde, dilediğiniz zaman ve yerde pratik yapabilir, hatalarınızı görebilir ve eksiklerinizi tespit edebilirsiniz. Bu uygulamalar genellikle detaylı çözümlemeler içerdiğinden, yanlış yaptığınız sorularda neden yanlış yaptığınızı anlayabilir ve konuyu daha iyi kavrayabilirsiniz.
Açık Öğretim Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 6 çıkmış 2019 yılı 1. dönem soruları, sınavın yapısı ve soruların hangi konulardan geldiği hakkında size önemli bilgiler verecektir. Bu soruları çözerek, sınavda hangi konulara daha fazla ağırlık verildiğini görebilir ve buna göre çalışmanızı planlayabilirsiniz.
Çıkmış soruları çözmek için Açık Öğretim Lisesi’nin resmi web sitesini veya özel eğitim sitelerini ziyaret edebilirsiniz. Bu sitelerde genellikle geçmiş yıllara ait sınav soruları ve cevapları bulunmaktadır.
aöl Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 6 sınav soruları hakkında daha fazla bilgi almak için Açık Öğretim Lisesi’nin öğrenci bilgi sistemini takip edebilirsiniz. Bu sistem üzerinden sınav takvimine, ders materyallerine ve duyurulara ulaşabilirsiniz. Ayrıca, ders öğretmeninizden veya eğitim danışmanınızdan da destek alabilirsiniz.
Sınavlara Başarılı Bir Şekilde Hazırlanmak İçin İpuçları
Önemli Not: Bu makalede verilen bilgiler genel bir rehber niteliğindedir. Sınavlarla ilgili en güncel bilgileri almak için mutlaka Açık Öğretim Lisesi’nin resmi web sitesini kontrol etmeniz gerekmektedir.
Nereden Çıkmış Sorular Bulunur?
Ek İpuçları