1. İslam inancına göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
2. “O, kendisinden başka hiçbir ilâh bulunmayan Allah’tır. O, mülkün gerçek sahibi, her türlü eksiklikten uzak, barış ve esenliğin kaynağı, güvenlik veren, gözetip koruyan, mutlak güç sahibi, düzeltip ıslah eden ve dilediğini yaptıran ve büyüklükte eşsiz olan Allah’tır. Allah, onların ortak koştuklarından uzaktır.”
(Haşr suresi, 23. ayet)
Bu ayet aşağıdaki inanç ile ilgili felsefi yaklaşımlardan hangisini desteklemektedir?
3. Aşağıdakilerden hangisi deizmde kabul edilen konulardan biridir?
4. Aşağıdaki ayetlerin hangisinden deizmin yanlış olduğu sonucuna ulaşılmaktadır?
5. Auguste Comte tarafından kurulan; din ve metafiziği, insanlığın ilerlemesini engelleyen bilim öncesi düşünce tarzları olarak gören ve sadece modern bilimi temele alan dünya görüşüdür.
Hakkında bilgi verilen bu görüş aşağıdakilerden hangisidir?
6. “Kuşkusuz, göklerin ve yerin yaratılışında, gece ve gündüzün değişmesinde, insanlara fayda veren yüklerle denizde seyreden gemilerde, Allah’ın gökten indirerek onunla ölü haldeki toprağa can verdiği ve orada her çeşit canlının yetişmesini sağladığı yağmurda, rüzgârları ve gökle yer arasında emre hazır bekleyen bulutları evirip çevirip yönlendirmesinde aklını işleten bir topluluk için elbette nice deliller vardır.”
(Bakara suresi, 164. ayet)
Bu ayetten İslam ile ilgili aşağıdakilerden hangisine ulaşılabilir?
7. Agnostisizm için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
8. “Acaba onlar bir yaratıcı bulunmadan mı yaratıldılar, yoksa yaratıcı kendileri midir? Yoksa gökleri ve yeri onlar mı yaratmışlar? Hayır hayır! Onlar bir türlü idrak edip inanmıyorlar.”
(Tûr suresi, 35-36. ayetler)
Bu ayetlerde aşağıdaki akımlardan öncelikle hangisine yönelik bir eleştiri bulunmaktadır?
9. “Şüphesiz ki Allah insanlara hiçbir şekilde zulmetmez, fakat insanlar kendilerine zulmederler.”
(Yûnus suresi, 44. ayet)
Bu ayet aşağıdakilerden hangisine yönelik bir cevap oluşturmaktadır?
10. Yahudilerin hem dinî hem de millî hayatlarının merkezi olan Mabed aşağıdakilerden hangisi zamanında inşa edilmiştir?
11. Aşağıdakilerden hangisi Yahudilikte tanrı için kullanılan isimlerden biridir?
12. Yahudilikteki peygamber anlayışı için aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
13. Aşağıdakilerden hangisi Yahudi kutsal kitabı olan Tanah’ın bölümlerinden biridir?
14. Yahudilikte kutsal kabul edilen ve “şabat” olarak isimlendirilen gün aşağıdakilerden hangisidir?
15. Kendilerinin Yahudi olduklarını söyleyen ancak diğer Yahudi grupları tarafından Yahudi olarak kabul edilmeyen mezhep aşağıdakilerden hangisidir?
16. Aşağıdakilerden hangisi Hristiyanlık için kullanılan ifadelerden biridir?
17. 325 yılında İznik Konsili’nde bir araya gelen Hristiyanlar tarafından _________ görüşleri benimsenmiş ve Hz. İsa’nın tanrı olduğu fikri kabul edilmiştir.
Bu metinde bırakılan boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?
18. Aşağıdakilerden hangisi Hristiyanlıktaki teslis inancının unsurlarından biri değildir?
19. Aşağıdakilerden hangisi Hristiyanlıktaki ritüellerden biridir?
20. Aşağıdaki sakramentlerden hangisi Hristiyanlıktaki “Her doğan çocuk günahkâr olarak dünyaya gelir.” inanışı ile bağlantısı?
Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için önemli bir ders olan Açık Lise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 6 – 2019 Yılı 3. Dönem dersi, sınavlara hazırlık sürecinde öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biridir. Özellikle 2019 yılı 2. dönem sınav soruları, geçmiş yıllarda sınava giren öğrenciler ve yeni sınava girecek olanlar için önemli bir veri kaynağıdır. Bu makalede, Açık Lise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 6 dersi 2019 yılı 2. dönem sınav soruları hakkında detaylı bilgi verecek, online çözüm kaynaklarına değinecek ve sınavlara daha iyi hazırlanmanız için ipuçları sunacağız.
Açık Öğretim Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 6 dersi 2019 yılı 2. dönem sınav soruları, genellikle ders kitabında yer alan konulara ve temel kavramlara dayanmaktadır. Sınavda karşınıza çıkabilecek soru tipleri arasında;
gibi farklı soru tipleri yer alabilir.
Açık Lise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 6 2019 yılı test çözmek, sınavlara hazırlık sürecinde oldukça etkili bir yöntemdir. Bu sayede hem konuları pekiştirebilir hem de sınav atmosferine alışabilirsiniz. Online platformlar ve ders kitaplarında yer alan testler bu konuda size yardımcı olabilir.
Online platformlarda yer alan test çözme uygulamaları sayesinde, dilediğiniz zaman ve yerde pratik yapabilir, hatalarınızı görebilir ve eksiklerinizi tespit edebilirsiniz. Bu uygulamalar genellikle detaylı çözümlemeler içerdiğinden, yanlış yaptığınız sorularda neden yanlış yaptığınızı anlayabilir ve konuyu daha iyi kavrayabilirsiniz.
Açık Öğretim Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 6 çıkmış 2019 yılı 2. dönem soruları, sınavın yapısı ve soruların hangi konulardan geldiği hakkında size önemli bilgiler verecektir. Bu soruları çözerek, sınavda hangi konulara daha fazla ağırlık verildiğini görebilir ve buna göre çalışmanızı planlayabilirsiniz.
Çıkmış soruları çözmek için Açık Öğretim Lisesi’nin resmi web sitesini veya özel eğitim sitelerini ziyaret edebilirsiniz. Bu sitelerde genellikle geçmiş yıllara ait sınav soruları ve cevapları bulunmaktadır.
aöl Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 6 sınav soruları hakkında daha fazla bilgi almak için Açık Öğretim Lisesi’nin öğrenci bilgi sistemini takip edebilirsiniz. Bu sistem üzerinden sınav takvimine, ders materyallerine ve duyurulara ulaşabilirsiniz. Ayrıca, ders öğretmeninizden veya eğitim danışmanınızdan da destek alabilirsiniz.
Sınavlara Başarılı Bir Şekilde Hazırlanmak İçin İpuçları
Önemli Not: Bu makalede verilen bilgiler genel bir rehber niteliğindedir. Sınavlarla ilgili en güncel bilgileri almak için mutlaka Açık Öğretim Lisesi’nin resmi web sitesini kontrol etmeniz gerekmektedir.